среда, 13 мая 2020 г.

Племінна робота у птахівництві


Племінна робота у птахівництві.
1. Племінна робота – комплекс заходів, що спрямовані на покращення продуктивних якостей,  конституції та екстер’єру. Структура племінної роботи : генетичні центри, племінні заводи, репродуктори І і ІІ порядку – відтворення батьківських форм. Інкубаційні станції – інкубація яєць і продаж молодняку населенню.
2. Форми племінної роботи : методи розведення, мічення, облік.
Птицю розводять по лініях, схрещують лінії між собою і відбирають найкраще потомство. Чистопородне розведення – схрещування ліній, які відносяться до однієї породи. Мета – збереження породи у чистоті.
Схрещування – спаровування птиці різних ліній, що відносяться до різних порід. Мета – створення нових порід та покращення  певних рис у породах.
Гібридизація – схрещування різних ліній і отримання гібридного потомства. Мета – покращення продуктивних якостей птиці І покоління.
Птицю мітять: криломітками, кільцями, проколюванням перетинок на кінцівках.
Облік ведуть за такими показниками : несучість, виводимість, відсоток збереження молодняка, забійний вихід. Для планування і отримання продукції у птахівництві розробляють технологічні карти, в яких відображають рух поголів’я по цехах та їх продуктивність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий