среда, 27 мая 2020 г.

Хімічний склад кормів


ТЕМА: Вивчення хімічного складу кормів і виділення в окремі групи з високим і низьким вмістом протеїну, цукру, крохмалю, каротину, вітамінів Д і Е.
МЕТА: Навчитися оцінювати поживність кормів за хімічним складом.
ЗАВДАННЯ 1. Ознайомитися з хімічним складом кормів навчального господарства.
ЗАВДАННЯ 2.Із таблиці хімічного складу кормів виписати назви кормів з високим та низьким вмістом сухої речовини, протеїну, клітковини, БЕР, кальцію, фосфору, каротину, вітамінів і зазначити кількість їх у відповідних одиницях величин.
ЗАВДАННЯ 3. Обчислити вміст сухої речовини і протеїну в урожаї різних кормових культур, ц/га : трави конюшини – 200, кукурудзи на силос – 300, буряків кормових (коренеплодів – 500, гички – 120), ячменю (зерна – 30, соломи – 32), гороху (зерна – 28, соломи – 35).
ЗАВДАННЯ 4. Обчислити  вміст сухої речовини, протеїну, кальцію, фосфору та каротину в раціоні корови, яка споживає за добу 7 кг лучного сіна, 20 кг кукурудзяного силосу, 15 кг кормових буряків, 2 кг ячмінної дерті та 1 кг соняшникової макухи.

П О Р Я Д О К    В И К О Н А Н Н Я
Для виконання роботи користуватися практикумом.
В.К.Кононенко «Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин»
Київ, «Вища школа», 1999.
Таблиця для завдання 1.
Вид
корму
Суха
речовина
Протеїн
Жир
Клітковина
БЕР
%
г/кг
%
г/кг
%
г/кг
%
г/кг
%
г/кг
Таблиця для завдання 3.
Кормова
культура
Урожайність
ц/га
Суха речовина
Протеїн
%
ц/га
%
ц/га
Таблиця для завдання 4.
Вид
корму
Кількість
корму,кг
Вміст поживних речовин
сухої
речовини,%
протеїну
    г
кальцію
   г
фосфору
     г
каротину
     мг


Комментариев нет:

Отправить комментарий