ТЕМА:
Комплексна оцінка поживності основних
кормів.
МЕТА:
Ознайомитися з методикою проведення комплексної оцінки поживності кормів.
ЗАВДАННЯ
1.Виписати з додатку 2 і порівняти показники енергетичної ( корм.од., обмінна енергія),
протеїнової ( сирий і перетравний протеїн), мінеральної (кальцій, фосфор) і
вітамінної (каротин, вітамін Д) поживності 1 кг таких кормів : сіна люцернового, кормових
буряків, зерна кукурудзи і гороху, макухи соняшникової, м'ясокісткового
борошна. Зазначити, який із показників поживності одного й того самого корму
буде різним при згодовуванні великій рогатій худобі, свиням, вівцям, птиці.
ЗАВДАННЯ
2.Охарактеризувати амінокислотну поживність названих у попередньому завданні
кормів за вмістом у них критичних
амінокислот
( грамів в 1 кг корму ).
ЗАВДАННЯ
3. Охарактеризувати корми, зазначені в завданні 1 за вмістом у них перетравного
протеїну, мінеральних речовин і вітамінів.
П О Р Я Д О К В И К О Н А Н Н Я
Для
виконання роботи користуватися практикумом.
В.К.Кононенко
«Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин»
Київ,
«Вища школа», 1999.
Таблиця
для завдання 2.
Корм
|
Перетравний
протеїн
|
Лізин
|
Метіонін
|
Цистин
|
Триптофан
|
Таблиця
для завдання 3.
Корм
|
Поживність
|
На 1
корм.од. припадає
|
||||
перетравного
протеїну, г
|
кальцію,
г
|
фосфору,
г
|
каротину,
мг
|
віт.
Д, МО
|
Комментариев нет:
Отправить комментарий