среда, 20 мая 2020 г.

Комплексна оцінка коживності кормів



ТЕМА: Комплексна оцінка поживності основних  кормів.
МЕТА: Ознайомитися з методикою проведення комплексної оцінки поживності кормів.

ЗАВДАННЯ 1.Виписати з додатку 2 і порівняти показники енергетичної ( корм.од., обмінна енергія), протеїнової ( сирий і перетравний протеїн), мінеральної (кальцій, фосфор) і вітамінної (каротин, вітамін Д) поживності 1 кг таких кормів : сіна люцернового, кормових буряків, зерна кукурудзи і гороху, макухи соняшникової, м'ясокісткового борошна. Зазначити, який із показників поживності одного й того самого корму буде різним при згодовуванні великій рогатій худобі, свиням, вівцям, птиці.
ЗАВДАННЯ 2.Охарактеризувати амінокислотну поживність названих у попередньому завданні кормів за вмістом у них критичних  амінокислот
 ( грамів в 1 кг корму ).
ЗАВДАННЯ 3. Охарактеризувати корми, зазначені в завданні 1 за вмістом у них перетравного протеїну, мінеральних речовин і вітамінів.

П О Р Я Д О К    В И К О Н А Н Н Я
Для виконання роботи користуватися практикумом.
В.К.Кононенко «Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин»
Київ, «Вища школа», 1999.

Таблиця для завдання 2.

Корм
Перетравний протеїн
Лізин
Метіонін
Цистин
Триптофан


Таблиця для завдання 3.


Корм
Поживність 1 кг корму, корм.од.
На 1 корм.од. припадає
перетравного протеїну, г
кальцію, г
фосфору, г
каротину, мг
віт. Д, МО


Комментариев нет:

Отправить комментарий