среда, 21 октября 2020 г.

ТЕМА: Рибництво

 

1.Системи і типи ставкового рибництва.

Типи: тепловодні, холодноводні.

 В основі ділення – біохімічні особливості риб, їх відношення до температури.

Системи: повне, неповносистемне, рибопитомники, нагульні.

Повне – вирощування риби від ікринки до товарної продукції.

Неповне – вирощування товарної риби з цьогорічок.

Рибник – утримання риби нетривалий час.

Нагульник – вирощування товарної риби.

Тепловодні – розводять і вирощують теплолюбивих риб (карп, карась, товстолобики, буфало).

Температура води – 18-24°С. Ставки неглибокі, СО слабкою проточністю води.

Холодноводні – лососеві риби (форель). Температура води при розмноженні не більше 6-8°С.

Карп – основний і широко розповсюджений об’єкт ставкового рибництва.

Швидко росте, всеїдний, невисоко-вимогливий до умов утримання.

Теплолюбива риба – для нересту температура – 18-20°С, літня - 28°С.

Вага цьогорічок - 500 грам; двох – 1000 грам; чотирьох – 3000 грам.

Статева зрілість – на 4-5 році життя.

Самка на 1 кг живої ваги – 180 тис. ікринок.

Карась – дуже невибагливий, стійкий до різних захворювань, морозостійкий.

Золотий – розмножується на 4 рік;

 Срібний – на 3 рік.

Вага цьогорічок – 15-30 грам, двохрічок – 150-250 грам, трьохрічок – 300-400 грам.

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий