1.Системи і типи
ставкового рибництва.
Типи: тепловодні, холодноводні.
В основі ділення – біохімічні особливості риб,
їх відношення до температури.
Системи: повне,
неповносистемне, рибопитомники, нагульні.
Повне – вирощування риби від
ікринки до товарної продукції.
Неповне – вирощування товарної
риби з цьогорічок.
Рибник – утримання риби
нетривалий час.
Нагульник – вирощування
товарної риби.
Тепловодні – розводять і
вирощують теплолюбивих риб (карп, карась, товстолобики, буфало).
Температура води – 18-24°С.
Ставки неглибокі, СО слабкою проточністю води.
Холодноводні – лососеві риби
(форель). Температура води при розмноженні не більше 6-8°С.
Карп – основний і широко
розповсюджений об’єкт ставкового рибництва.
Швидко росте, всеїдний,
невисоко-вимогливий до умов утримання.
Теплолюбива риба – для нересту
температура – 18-20°С, літня - 28°С.
Вага цьогорічок - 500 грам;
двох – 1000 грам; чотирьох – 3000 грам.
Статева зрілість – на 4-5 році
життя.
Самка на 1 кг живої ваги – 180
тис. ікринок.
Карась – дуже невибагливий,
стійкий до різних захворювань, морозостійкий.
Золотий – розмножується на 4
рік;
Срібний – на 3 рік.
Вага цьогорічок – 15-30 грам,
двохрічок – 150-250 грам, трьохрічок – 300-400 грам.
Комментариев нет:
Отправить комментарий