1.
Народногосподарське значення
бджільництва.
2.
Особини бджолиної сім’ї.
Бджільництво-галузь
, яка забезпечує людей медом , бджолиною отрутою, маточним молочком,
прополюсом.
Мед бджоли
виробляють з нектару квітів. Мед
відносять до продуктів харчування крім
того він має лікувальні властивості. Продукти бджільництва ( прополіс, маточне
молочко, отруту ) використовують у медицині. Віск використовують у
радіопромисловості. У сільському господарстві бджіл використовують для
запилення сільськогосподарських культур. Культури які були запилені комахами
мають більшу врожайність та якість продукції.
Бджолина сім’я складається з матки, трутнів, робочих бджіл.
Матка відкладає яйця з яких потім розвиваються трутні, робочі бджоли і матки.
Матка на добу може відкласти до 2500 яєць. Сила сім’ї залежить від
матки. Трутні запліднюють маток. Якщо матка відкладає незапліднені яйця то з
них розвиваються тільки трутні. Робочі бджоли виконують різні роботи: будують
гніздо, годують розплід, збирають нектар . Бджолина матка живе 2-3 роки, трутні 2 місяці, робочі бджоли
один сезон.
Комментариев нет:
Отправить комментарий