суббота, 14 ноября 2020 г.

: Ознайомлення з обліком молочної та м’ясної продуктивності

 

Завдання 1. Знайти показники молочної продуктивності корови за даними контрольних надоїв і побудувати графік лактаційної кривої.

 

Місяці

лактації

Удої у дні

контролю

Середньодобовий

удій за лактацію,

кг

Жир,

%

Отримано молока, кг

за місяць

1% молоко

за місяць

1

10

-

3,8

300

1140

2

12

-

3,7

 

 

3

15

-

3,6

 

 

4

14

-

3,7

 

 

5

12

-

3,7

 

 

6

10

-

3,8

 

 

7

10

-

3,8

 

 

8

8

-

4,0

 

 

9

7

-

4,0

 

 

10

6

-

4,0

 

 

 

Методика виконання.

1.      Середньодобовий удій дорівнює кількості молока у день контролю помноженій на кількість днів у місяці.

      Наприклад: 10 х 30 = 300 кг

Додати кількість молока за 10 місяців і поділити на 305 днів.

2.      Визначення 1% молока це кількість молока помножена на жирність.

      Наприклад: 300 х 3,8 = 1140 кг

 

 

Місяці лактації

 

 

 

 

Завдання 2. Провести перелік молока зданого господарством на молокозавод  з урахуванням базисної жирності.

Господарство здало 2000 кг молока.

Фактична жирність 3,8%.

Завод прийняв по базисній жирності – 3,4%.

Кількість залікового молока ______________ кг

Розрахунок провести за формулою

Кількість молока х фактичну жирність   =

           базисну жирність

 Завдання 3. Визначити масу свині, якщо забійний вихід становить 75%, забійна маса 105 кг

 

Жива маса = забійна маса_______

                      забійний вихід : 100

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий