ТЕМА: Комплексна оцінка поживності основних
кормів.
МЕТА: Ознайомитися з методикою проведення комплексної оцінки поживності
кормів.
ЗАВДАННЯ 1.Виписати з додатку 2 і порівняти показники енергетичної (
корм.од., обмінна енергія), протеїнової ( сирий і перетравний протеїн),
мінеральної (кальцій, фосфор) і вітамінної (каротин, вітамін Д) поживності
ЗАВДАННЯ 2.Охарактеризувати амінокислотну поживність названих у
попередньому завданні кормів за вмістом у них критичних амінокислот
( грамів в
ЗАВДАННЯ 3. Охарактеризувати корми, зазначені в завданні 1 за вмістом у них
перетравного протеїну, мінеральних речовин і вітамінів.
П О Р Я Д О К В И К О Н А Н Н Я
Для виконання роботи користуватися практикумом.
В.К.Кононенко «Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин»
Київ, «Вища школа», 1999.
Таблиця для завдання 2.
Корм |
Перетравний протеїн |
Лізин |
Метіонін |
Цистин |
Триптофан |
Таблиця для завдання 3.
Корм |
Поживність |
На 1 корм.од. припадає |
||||
перетравного протеїну, г |
кальцію, г |
фосфору, г |
каротину, мг |
віт. Д, МО |
Після виконання практичного завдання студент повинен :
З Н А Т И :
В М І Т И :
1. Цукрово-протеїнове відношення. 1. Визначати енергопротеїнове
2. Енергопротеїнове відношення. відношення.
3.Співвідношення поживних речовин 2. Визначати цукрово-
в кормі та їх взаємодія. протеїнове
відношення.
Комментариев нет:
Отправить комментарий