воскресенье, 3 января 2021 г.

Комплексна оцінка поживності основних кормів.

 

ТЕМА: Комплексна оцінка поживності основних  кормів.

МЕТА: Ознайомитися з методикою проведення комплексної оцінки поживності кормів.

 

ЗАВДАННЯ 1.Виписати з додатку 2 і порівняти показники енергетичної ( корм.од., обмінна енергія), протеїнової ( сирий і перетравний протеїн), мінеральної (кальцій, фосфор) і вітамінної (каротин, вітамін Д) поживності 1 кг таких кормів : сіна люцернового, кормових буряків, зерна кукурудзи і гороху, макухи соняшникової, м'ясокісткового борошна. Зазначити, який із показників поживності одного й того самого корму буде різним при згодовуванні великій рогатій худобі, свиням, вівцям, птиці.

ЗАВДАННЯ 2.Охарактеризувати амінокислотну поживність названих у попередньому завданні кормів за вмістом у них критичних  амінокислот

 ( грамів в 1 кг корму ).

ЗАВДАННЯ 3. Охарактеризувати корми, зазначені в завданні 1 за вмістом у них перетравного протеїну, мінеральних речовин і вітамінів.

 

П О Р Я Д О К    В И К О Н А Н Н Я

Для виконання роботи користуватися практикумом.

В.К.Кононенко «Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин»

Київ, «Вища школа», 1999.

 

Таблиця для завдання 2.

 

Корм

Перетравний протеїн

Лізин

Метіонін

Цистин

Триптофан

 

 

Таблиця для завдання 3.

 

 

Корм

Поживність 1 кг корму, корм.од.

На 1 корм.од. припадає

перетравного протеїну, г

кальцію, г

фосфору, г

каротину, мг

віт. Д, МО

 

Після виконання практичного завдання студент повинен :

З Н А Т И :                                                                                В М І Т И :

1. Цукрово-протеїнове відношення.                 1. Визначати енергопротеїнове

2. Енергопротеїнове відношення.                           відношення.             

3.Співвідношення поживних речовин              2. Визначати цукрово-

    в кормі та їх взаємодія.                                      протеїнове відношення.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий